AGA Print Solutions is een groot formaat printer service bedrijf in samenwerking met AGA Color Print Solution (v/h Kiian Nederland) door de steeds meer digitale processen in de druk wereld was een behoefte ontstaan aan digitale kennis en aanvulling van de alom bekende Visprox zeefdruk inkten.
AGA PS zal zich vooral zoals voorheen verder specialiseren op het gebied van Sublimatie, met de innovatieve ontwikkelingen van de grootste Sublimatie inkt fabrikant in de wereld, Manoukian zult u als klant en gebruiker daar zeker de vruchten van kunnen plukken.ani

Het sublimatie proces is in de textiel industrie een bekend fenomeen, officieel is het overgaan van vaste stof in een gas de omschrijving.

Sublimatie inkten zijn in vele gevallen water gedragen inkten die geprint en gedroogt worden, daarna verwarmd met ca 200 graden overgezet in gas wat zich penetreert in een polyester. Dit kan een polyester textiel zijn, maar ook een van polyester coating voorzien voorwerp. Zoals aluminium en zelfs MDF, hierdoor is het gebruik van het Sublimatie in industriële omgevingen steeds meer gebruikt.

Maar textiel is nog steeds de grootste gebruiker, in Nederland zijn er nog slechts enkele “echte” textiel bedrijven die het proces gebruiken, verder wordt sublimatie natuurlijk ingezet in de vlaggen industrie, maar beurs doeken en grote reclame uitingen worden steeds meer uit textiel vervaardigd. De belangrijkste reden hiervoor is de kosten, milieu vriendelijk in inkten die gebruik worden maar ook het vervoer en de afval verwerking hebben een belangrijke invloed.

Natuurlijk hebben we door het gebruik van Manoukian inkten een pre in de sport kleding industrie, alle goedkeuringen voor op de huid gedragen textiel zijn aanwezig en is Manoukian de meest ervaren en grootste fabrikant van sublimatie inkten.

Nieuwe innovatieve vorderingen zijn hiervan het resultaat, bijvoorbeeld de nieuwe HI-PRO inkten die door gebruik van ander papier een besparing to 40% kunnen opleveren in uw productieproces.
manoukian

Lees meer en bekijk de tech sheets van de verschillende Manoukian sublimatie en disperse inkten.

Wat is het, wat kun je er mee doen en hoe werken ze?

Tegenwoordig wordt Sublimatie vaker ingezet op een inktjet printer, maar Sublimatie processen worden ook nog steeds in de rotary druk, zeefdruk en film printers gebruikt.

Meestal worden Sublimatie inkten in verband gebracht met textiel en in het bijzonder vlaggen, dit is echter wel een beperkt inzicht op de prestatie van Sublimatie inkt. Als je na gaat dat zelfs in de duurste en luxe auto’s gebruik wordt gemaakt van het Sublimatie proces, en daar is echt geen vlag te bekennen, denk maar eens aan het glimmende (plastic) hout dit heet dan eigenlijk 3D sublimatie ook bij het maken van (brandvrije) panelen of metalen oppervlaktes is sublimatie heel goed in te zetten en natuurlijk wordt het ook ingezet bij kleding zoals bijvoorbeeld sportswear.

Met Sublimatie inkt kun je pixel-loos printen of transfereren op alles waar polyester op of in zit.

Hoezo pixel-loos? Dit komt door het proces met de inkt, wanneer de inkt wordt verhit ontstaat een gas, dit gas vermengt zich met polyester en zo krijg je een pixel lose afdruk. Er zijn verschillende manieren om het gas dicht bij het polyester te krijgen, de meeste bekende in de inktjet techniek is het printen op papier en daarna onder een pers of calandar overbrengen op het polyester (houdende) textiel.

epson_frog

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten