Epson textiel printer

Epson heeft een heel assortiment textiel printers in diverse maten maar het belangrijkst ook voor de verschillende textiel segmenten.

Textiel printen is een specialisme, er zijn diverse soorten textiel, zoals lycra, polyester, katoen, t-shirts etc.

Epson heeft 2 segmenten op de markt gezet voor polyester houdende stoffen en voor katoen.

1. Sublimatie transfer

Voor polyester heet het proces “sublimatie” officieel is dit een vaste stof naar gas overbrengen door gebruik van temperatuur. De Epson F serie printers printen met een speciale Sublimatie inkt op Sublimatie papier, vervolgens wordt het papier met de geprinte zijde op het polyester textiel gelegd. De pers wordt met een bepaalde druk en een temperatuur van ca. 200 graden op het papier en textiel gedrukt voor ca. 30 – 90 seconden. Het subli gas wordt als het ware opgenomen door de vezels en kan vervolgens vele malen gewassen en gestreken worden. Vele voorbeelden van sublimatie shirts zijn te zien op het voetbalveld, de wielren fiets en op de schaats. Brilliante kleuren en zeer scherpe afbeeldingen.

2. Katoen DTG

Voor katoenen t-shirts en andere katoene textielen zoals schorten, broeken etc. noemt men het proces DTG (Direct To Garment) in dit proces wordden zogenaamde textiel pigment inkten gebruikt, deze geven op katoen textiel zeer mooie en velle kleuren, met een goede ondergrond springt een dergelijk T-Shirt of beprint stuk textiel er altijd uit (ten op zichte van Flex).

Het T-Shirt wordt gespannen op een ondergrond en de printer gaat over dit T-Shirt heen, de printer herkent zijn “nul” punt en u kunt zo diverse keren over het textiel gaan printen. Bijvoorbeeld met een donker T-Shirt kan men eerst wit printen en daarna een kleurvollen afbeelding printen, dan onder de pers of in de droog tunnel en het T-Shirt is goed wasbaar.

Epson Surecolor SC-F6000

Epson Surecolor SC-F7000

Epson Surecolor SC-F2000

Translate »

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss