print woordenboek; RIP software

wanneer u gaat printen met een grotere printer komt er een RIP bij kijken, wat bij de standaard desktop  printers een driver heet is nu een RIP.
tegenwoordig meestal uitgevoerd in software, de RIP moet nogal wat doen om al uw data in juiste vorm uit uw printer te krijgen dus is het toch wel van belang dat uw PC die aan de printer hangt een redelijke snelheid heeft, hoe groter de printer, hoe groter de bestanden die worden verwerkt, hoe meer kleuren hoe groter enz.
RIP staat voor Raster to Image Processor.

Wat voor data u ook stuurt (vector of pixel), de RIP maakt van uw bestand pixels, in de kleuren zoals uw printer is ingericht, in het geval van de Compress zijn dat nogal wat mogelijkheden, standaard de 4 kleuren C, M, Y, K en dan kunt u ook nog kiezen uit nog eens C, M, Y, K of 4 x WIT of 2 x WIT en 2 x Vernis.

De printer print met druppels, die kunnen als de printer dit kan zoals dit het geval is met de Compress iUV printers heeft de RIP de mogelijkheid de printer te laten printen met diverse druppel grootte, verschillende druppel plaatsing bijvoorbeeld variabel, klein of extra groot enz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.