print woordenboek; Waarom LED UV water gekoeld?

 

De Compress UV printers zijn voorzien van watergekoelde UV lampen, waarom?

De LED lampen in een UV printen worden erg heet, deze moeten dan ook gekoeld worden anders gaan ze voortdurend kapot door de hitte, ook de objecten die geprint worden kunnen niet tegen een dergelijke hitte.
In de meeste gevallen, ook bij grotere printers worden de LED lampen gekoeld met wind (uit ventilatoren), dit geeft wel voldoende koeling maar ook veel turbulentie tijdens het printen, dit werkt niet echt mee om een perfecte of snelle afdruk te krijgen.
Tijdens het printen gaat de kop of het wagentje waar de kop in zit al heen en weer en geeft een bepaalde wind onder de kap, voeg daar de ventilatoren aan toe en de druppel die weg gespoten wordt krijgt het sterk te verduren en heeft moeite om op de juiste positie op het object te komen. Daar is eigenlijk dan nog één oplossing en dat is langzamer printer, om dit te bereiken kan gekozen worden om het wagentje met een lagere snelheid te laten gaan of (en dat is wat meestal gekozen wordt) met uni-directioneel* te gaan printen.
Compress heeft daarom het warmte probleem opgelost met watergekoelde LED’s en dus geen extra wind en dus ook de mogelijkheid heeft op bi-directionele setting te printen wat als resultaat geeft 2 x sneller te printen, wat voor u als gebruiker het productie proces versneld.
Het is wel moeilijker om de printer juist in te stellen op bi-directioneel maar het geeft u voor productie meer snelheid.

* uni-bi directioneel

uni - bi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.